Project Description

El passat 6 d’abril va tenir lloc el Fòrum Regional de Desenvolupament Sostenible, de la regió europea de la UNECE, pas previ al Fòrum Polític d’Alt Nivell de Nacions Unides (HLPF), principal instrument de l’ONU pel seguiment i revisió de l’Agenda 2030 i els ODS al món. Aquest, es celebra anualment a la seu principal de NNUU, a Nova York i convida a tots els actors que juguen un paper clau en l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible. Un cop acabat, el Fòrum adopta declaracions de polítiques que han estat negociades intergovernamentalment. 

CATESCO, va participar al Fòrum Regional de Desenvolupament Sostenible juntament amb altres actors de la societat civil, i representants de governs arreu d’Europa. L’informe final del Fòrum, així com totes les conclusions proposades durant la jornada,  esdevenen una aportació rellevant per al fòrum mundial del juliol.

En particular, CATESCO va assistir a la sessió sobre l’ODS 4, Reequilibrar persones, planeta i prosperitat: L’ESD com a element clau per als 17 ODS i l’Agenda 2030. Durant la sessió es van destacar accions polítiques globals i regionals de l’EDS, inclosa la propera reunió de ministres d’alt nivell d’educació i medi ambient a Xipre. També va il·lustrar com les estratègies d’EDS contribueixen a reforçar la cooperació entre l’educació, el medi ambient i altres sectors per preparar els aprenents per al futur.

A la sessió també es va mencionar el nou informe mundial sobre educació de la UNESCO, Reimaginem Junts els Nostres Futurs: Un Nou Contracte Social per a l’Educació, que CATESCO va presentar el passat 21 de març a Barcelona amb la col·laboració de la UNESCO.

L’educació ha de preparar els estudiants per navegar per un futur incert i ajudar-los a crear un món més pacífic, just i sostenible. Els sistemes educatius necessiten amb urgència anar més enllà de l’alfabetització i el càlcul, i educar en valors, coneixements i habilitats promotores de pau, desenvolupament sostenible, drets humans i democràcia. Cal reconsiderar la finalitat, el contingut i el resultat mateix de la pròpia educació. El propòsit no ha de ser un altre que el de crear futurs pacífics, inclusius i sostenibles per a les persones i el planeta.

Llegiu l’informe final aquí