Project Description

Barcelona, 14 de juliol 2015

El 14 de juliol 2015, la UNESCO va presentar a Barcelona l’informe “Repensar l’educació: vers un bé comú mundial?”, amb el que ha revisat i actualitzat l’Informe Delors: “L’aprenentatge: Hi ha un tresor amagat a dins” (1996). Aquest informe i durant la presentació d’aquest es tracten qüestions com: Quina educació necessitem per al segle XXI? Com canvien els propòsits de l’educació en el context actual de transformació social i tecnològica? Què ens impedeix reorganitzar l’aprenentatge? Com garantir que l’educació esdevingui un «bé comú global» més enllà de la dicotomia públic/privat? Quin serà el nou rol dels educadors i quin seran els nous protagonistes d’aquests escenaris? Quins reptes haurem d’afrontar a Catalunya?

L’acte, part del llançament mundial d’aquesta publicació, va tenir lloc a l’auditori de la Pedrera i va ser organitzat per UNESCOCAT  en col·laboració amb la Fundació Jaume Bofill. La presentació va contar amb el suport de Fundació Catalunya La Pedrera i la Secretaria d’Afers Exteriors i de la Unió Europea de la Generalitat de Catalunya.

La presentació de l’informe va anar a càrrec del Dr. Sobhi Tawil, director del document i membre del Programa de Recerca i Prospectiva Educativa de la UNESCO.

També hi van intervenir:

  • Dr. Eduard Vallory, president d’UNESCOCAT de Catalunya, amb la presentació de les conclusions de la iniciativa Educació Post 2015, impulsada per UNESCOCAT i la Fundació Jaume Bofill.
  • Laia Bou, directora de l’Institut Mont Perdut (Terrassa); Coral Regí, directora de l’Escola Virolai (el Coll, Barcelona); i Astrid Ruiz, directora de l’Escola Congrés-Indians (la Sagrera, Barcelona), van tractar sobre les dimensions ètica, cognitiva i emocional dels propers reptes educatius a Catalunya.
  • L’H. Sr. Andreu Mas-Colell, conseller d’Economia i Coneixement, va fer la cloenda de l’acte.

La versió en Català de l’informe la podeu consultar aquí:

Repensar l’educació: vers un bé comú mundial?