Project Description

El 19 de desembre de 2018, el Departament d’Educació de la Generalitat i les dues entitats municipalistes: l’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya, han presentat l’acord que prendran per tal que les accions de canvi educatiu cap a l’ODS 4 promogudes per l’Aliança Escola Nova 21, impulsada per Unescocat i altres entitats, es liderin des del Departament, en treball conjunt amb els municipis, al llarg del pròxim any i mig. 

L’acord, que es vehicularà a través de la Comissió Mixta Departament d’Educació-entitats municipalistes, assenta les bases per a una acció conjunta que articuli el procés d’actualització dels centres educatius a Catalunya, sota el lideratge del Departament. Com ja passa a la ciutat de Barcelona, ara les 60 xarxes locals de transformació educativa d’Escola Nova 21 arreu del país passaran a formar part de l’acció de les administracions públiques, amb el suport de l’equip del programa.

La voluntat expressada és que durant el següent any i mig, fins la finalització del programa Escola Nova 21, el treball conjunt entre Departament, municipis i Escola Nova 21 serveixi per a fer la transició cap a les futures accions per actualitzar tot el sistema educatiu. Durant aquest temps, els processos de canvi del programa es mantindran, ara de la mà de professionals del Departament i dels municipis, per tal de transferir coneixements i procediments i validar-ne la utilitat i l’impacte.

Podeu recuperar les fotos de la Jornada aquí:

Podeu veure la notícia de TV3 aquí:

Nota de premsa del Departament d’Educació