Els futurs de l’Educació: aprendre a esdevenir

Una iniciativa global de la UNESCO que arriba a Catalunya

El Centre UNESCO de Catalunya – UNESCOCAT, en la seva vocació de treball en col·laboració amb la UNESCO, se suma a la iniciativa global “Futurs de l’Educació: aprendre a esdevenir” per reimaginar com el coneixement i l’aprenentatge poden donar forma al futur de la humanitat i del planeta.

Aquesta inciativa pretén repensar l’educació i crear els futurs que volem, catalitzant un debat global sobre com el coneixement, l’educació i l’aprenentatge han de reimaginar-se en un món amb una creixent complexitat, incertesa i precarietat.

Necessitem pensar junts per poder actuar conjuntament i donar forma als futurs que volem.

La iniciativa cerca promoure la reflexió i el debat i recollir les aportacions de persones, xarxes i persones que nodriran el treball d’una Comissió Internacional i el debat global.

Totes les veus i aproximacions seran importants, i us animem a formar part d’aquesta iniciativa global! Properament s’activaran els canals de participació.

Podeu trobar més informació sobre la iniciativa “Els futurs de l’Educació: aprendre a esdevenir” a la pàgina web de la UNESCO, o en aquesta mateixa pàgina web, on anirem actualitzant la informació.

Aprenentatge basat en projectes per als Objectius de Desenvolupament Sostenible

Sessió de formació amb Bob Lenz

11 de juliol a la tarda, Escola Virolai, Barcelona.

El Centre UNESCO de Catalunya organitza una sessió d’activació de la seva iniciativa de treball en ABP per als ODS, el proper 11 de juliol, a la tarda, a l’Escola Virolai de Barcelona, a càrrec de Bob Lenz, director de PBLWorks / Buck Institute for Education, un dels més destacats experts a nivell mundial en ABP.

Trobareu més informació, els documents de referència per a descarregar i els videos de la sessió clicant aquí.

Side Event at the 40th Session of the Human Rights Council of the United Nations

Civil and political rights under threat in Spain: Repression in the context of the Catalan referendum and the misuse of anti-terror laws

Controversial judicial processes against the exercise of the right to freedom of expression and assembly and to self-determination in Spain were presented by lawyers and international human rights experts in a Side Event at the Human Rights Council

Accediu al document clicant a la imatge.

Rethinking Education in Catalonia: The Escola Nova 21 alliance – A case study

La UNESCO publica en la seva col·lecció de Documents de treball sobre Recerca i Prospectiva Educativa un extens article sobre l’expeiriència de l’aliança Escola Nova 21, de la qual el Centre UNESCO de Catalunya és entitat promotora

Aquesta col·lecció proposa elements de reflexió sobre els reptes i oportunitats que té l’Educació en el Segle XXI, amb l’objectiu d’oferir aportacions conceptuals i principis que puguin guiar les polítiques educatives en el marc de l’Agenda Educació 2030.

L’article, signat per Eduard Vallory, president del Centre UNESCO de Catalunya i director d’Escola Nova 21, destaca l’experiència d’Escola Nova 21 com a iniciativa per generar l’evolució del sistema educatiu a Catalunya cap a un model competencial, des d’una aliança público-privada, liderada per la societat civil i inspirada en les propostes de la UNESCO -com el document Repensar l’Educació-, la recerca de l’OCDE i l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de l’ONU.

El text posa de relleu les oportunitats i reptes d’aquesta aliança per promoure la transformació educativa, demostrant que aquesta transformació necessàriament requereix de posar els centres educatius al centre del procés.

Transformar l’educació per transformar el món en què vivim

Amb la Prof. Stefania Giannini, directora general adjunta per a l’Educació de la UNESCO, màxima responsable d’Educació dins el sistema de Nacions Unides.

Descarregueu-vos  la segona edició revisada del Manual clicant a la imatge.

Educació per als Objectius de Desenvolupament Sostenible

El Centre UNESCO de Catalunya publica la versió en Català del document de la UNESCO “Education for Sustainable Development Goals: Learning Objectives” (2017). En aquesta publicació s’orienta als lectors sobre com mitjançant l’educació es poden assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). S’hi identifiquen objectius d’aprenentatge, s’hi suggereixen temes i activitats per a cada ODS i s’hi descriuen mètodes d’aplicació; des del disseny d’un curs específic fins a estratègies nacionals. El document pretén ser un instrument que ajudi els responsables polítics, els encarregats d’elaborar els plans d’estudis i els educadors a dissenyar estratègies, plans d’estudis i cursos per promoure l’aprenentatge per als ODS.

Side Event at the 39th Session of the Human Rights Council of the United Nations

SDG16 for Human Rights: The Case of Spain

In a Side Event at the 39th Session of the Human Rights Council of the United Nations, in Geneva, the Center for UNESCO of Catalonia analysed the challenges and weaknesses of Spanish institutions regarding Human Rights and the Sustainable Development Goals

Descarregueu-vos el Manual clicant a la imatge.

Manual d’entorns d’aprenentatge innovadors

El Centre UNESCO i la UOC publiquen la versió en català del document que culmina el projecte Entorns d’Aprenentatge Innovadors (ILE segons les seves sigles en anglès), que sintetitza els set principis de l’aprenentatge i les característiques organitzatives que els possibiliten.

Una contribució important per a docents, equips directius i responsables de polítiques públiques, perquè combina la reflexió i les bases per a l’actuació per al canvi educatiu.

Jornada “Del currículum competencial a la transformació educativa”

Amb la Dra. Mmantsetsa Marope, directora de l’International Bureau of Education (UNESCO)

QUÈ FEM

“Contribuim a l’entesa intercultural,
a la convivència global i a la pau.”

Les nostres activitats compten amb el suport del Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat de Catalunya